Setkání Sensas týmů 2010

23.11.2010 16:46

   Jedna z posledních akcí tohoto roku je setkání Sensas týmů z České a Slovenské republiky. Letos se setkání uskutečnilo v termínu 20.-21.11. a jeho hlavní hosté, stejně jako v loňském roce byli Jean Desque a Christophe Noualhier z francouzského Sensas týmu. Sobotní den následovala řada přednášek a prezentací. V neděli jsme se přesunuli do Uh. Hradiště, kde se konal závod na řece Moravě.

Jean Desque

  

Christophe Noualhier

 

   Sobotní program začal v Kulturním domě v Babicích, kde proběhla prezentace novinek pro rok 2011. Výklad v kterém Jean Desque představil podrobně novou sedačkovou bednu, odhozové pruty, děličky, splávky, celou řadu krmení a další příslušenství, byl opravdu vyčerpávající se všemi podrobnými detaily.

Možnost vyzkoušet si děličky většina přivítala

 

    Další část programu se přesunula do sousední obce Huštěnovice, restaurace U Vaverků, kde po obědě následovaly přednášky, které zahájil Jirka Smaha. Dostali jsme opravdu srdcově podaný výklad o juniorském MS v Itálii. Pokračovala Jana Sokolová Štiková, se svým komentářem k fotkám z JAR, MS žen a potom následovala přednáška Franty Hanáčka z MS národů, konající se ve Španělsku v Meridě. Sérii přednášek s projekcí ukončil opět Jirka Smaha informacemi o závodě, kterého se zúčastnil v Berlíně, pod názvem Super pohár. V sobotní podvečer jsme se ještě přesunuli do Uh. Hradiště, kde jsme dlouho do noci debatovali o letošní sezóně a objevovali krásy nočního města.

 

   V neděli ráno se sjíždíme na závodní trati. Za náš tým nastupuje do závodu Dalas a Mudr. Mundy. Já tentokrát zastávám funkci břehaře a chystám se omrknout jakým způsobem budou lovit Desque a Noualhier. Jako před každým závodem probíhá příprava krmení, losování, vyzvedáváme živé, patentka byla tentokrát opravdu luxusní. Vzhledem k tomu, že francouzi parkovali přímo vedle nás, mohli jsme od začátku sledovat jejich přípravu.

Patentka

 

   Očekávali jsme spíše klidnější průběh závodu, což se na některých místech potvrdilo. Francoužští kolegové nás ovšem brzy začali vyvádět z omylu. Po pár ztracených rybách zvolil Desque 80 g Edmonta s dvacítkou forpasem a první parma byla na břehu. Jeho zvláštní způsob zdolávání mě trochu zaskočil, pohyboval se po břehu s plnou délkou děličky, což dělal i jeho týmový kolega Noualhier.

Jean Desque při zdolávání

 

   Naši kluci se ovšem nenechali zahambit, na dalších místech začali lovit parmy i Petr Kazatel a Dušan Bednařík. V tomto proudu byl zážitek sledovat zdolávání těchto ryb.

Dušan Bednařík

 

   Nějaký čas jsem strávil i za Christophem Noualhierem. Místo lízátka používal kulový splávek na proplouvání, který střídal se splávkem Pawel obdoba lízátka. Jeho sestavy byli celkově mnohem jemnější, na úspěšnost lovu to ovšem žádný vliv nemělo.

Christophe Noualhier při zdolávání

 

  Nakonec by se dalo říct, že nám Francouzi přijeli ukázat, jak se chytá na Moravě. Jako první se umístil tedy Jean Desque, druhý Dušan Bednařík, třetí Christophe Noualhier a na čtvrtém místě ještě se zajímavou váhou Petr Kazatel.

Ještě jednou Jean Desque

 

Christophe Noualhier

 

  Celkově to byl hodně zajímavý víkend, s kterého jsem si odnesl spoustu nových poznatků a doufám, že příští rok se tato akce bude opět opakovat.

 

Tomáš Kyselovský

Zpět